Over ons

Achter Torre Nova zit een verhaal. Over onszelf en wat we afgelopen jaren hebben meegemaakt. Over de geschiedenis van het huis en over de realisatie van onze droom.

Van Nederland naar Catalonië

Wij, uw gastheer en gastvrouw op Torre Nova, zijn Jacqueline Brakel en Geert van Heijningen. In 2007 zijn we met onze kinderen van Amsterdam naar Catalonië verhuisd. Naast het klimaat, spreekt vooral de kwaliteit van het leven hier ons erg aan. Na anderhalf jaar huizen bezichtigen, van ruïnes tot onbetaalbare paleizen, vonden we het perfecte object voor ons gedroomde kleinschalige vakantieresort: Torre Nova. Nu, ruim 8 jaar later, is Torre Nova vol in bedrijf en zijn we definitief ‘geland’ en voelen we ons hier helemaal thuis. Een magazine met een uitgebreid artikel over ons en Torre Nova vind je hier.

Het verhaal van de markies

De markies van Villa-Palma had eind 19e eeuw 2 zoons. Zoals in de adel gebruikelijk, erfde de oudste zoon het kasteel, de Torre (toren) van Claramunt. De jongste zoon, de markies van Gironella, besloot vervolgens op de heuvel pal tegenover het kasteel een enorm huis te bouwen, om zijn broer te evenaren. Dit werd de casa señorial 'Torre Nova' (nieuwe toren). Eind jaren ’30 van de vorige eeuw ging het eigendom van Torre Nova over in andere handen. In de jaren ’80 kwam het grootste deel van het huis leeg te staan, tot onze komst in 2007.

Duurzame grandeur

Torre Nova is dankzij onze grondige renovatie behouden voor de toekomst en met ons aan een tweede leven begonnen. Het is bewust een authentiek, sfeervol en kleinschalig vakantieverblijf. Met monumentale, gerieflijke appartementen.

Tijdens de verbouwing is veel aandacht besteed aan de balans tussen hedendaagse gemakseisen en het behoud van de oorspronkelijke grandeur. Rond het huis hebben we een mediterrane tuin aangelegd met terrassen en een groot gazon met een zwembad met uitzicht op de groene vallei.

Duurzaamheid is belangrijk in ons idee van aandacht voor de omgeving waarin je leeft. De verbouwing is uitgevoerd volgens het ‘cradle to cradle’ principe. Al het bouwpuin is hergebruikt en er is verbouwd met milieuvriendelijke materialen. Torre Nova maakt ook gebruik van duurzame energie, zoals zonnecollectoren voor warm water. Het water in het zwembad komt uit onze eigen bron en we behandelen het volgens een natuurlijke methode op basis van zout. Goed voor het milieu én een weldaad voor de zwemmer....